Hoveddel Side topp

Nyhet! Eget opplegg for deg som er fra 14 til 35 år!

Helt nytt av året er et eget sosialt program og tilbud om egen innkvartering for ungdomsgruppen og unge voksne. Dette gjøres blant annet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra dere som har deltatt før. Hensikten er å gjøre det letter å treffe noen på sin egen alder, og dele erfaring og bli kjent med. 

Deltakere over 35 år
Dere vil som før bo på Hotell Radisson. 

Unge voksne (18) 20 - 34 år
Innkvarteres i leiligheter på Riddertunet, og får eget sosial møteplass på kvelden, har felles frokost og middager på Lodgen i sentrum av Beitostølen. 

Ungdomsgruppa 14-17 (20) år
Personer under 18 år vil automatisk få plass på ungdomsgruppa. Dersom du har fylt 18 år kan du også delta på ungdomsgruppa frem til fylte 20år dersom du ønsker det. Ungdomsgruppa har egne ledere, dere bor på egne leiligheter på Stølstunet sammen med deres ledsagere hele uka. Ungdomsgruppa har et eget program.  

Barn 10-14 år
Norges skiforbund arrangerer miljøsamling for barn mellom 10 og 14år. Se mer om dette på skiforbundets nettsider.

Sosialt program
Ungdom og unge voknse tilbys eget sosialt opplegg på kveldene og spiser frokost og middag på samme sted gjennom hele uken unntatt søndag som skjer på Radisson.
Lunsj vil skje på Radisson hver dag felles med de over 35 år. Det vil også være flere kveldsaktiviteter som er felles. Blant annet er alle aktiviteter på dagtid felles. Her er det altså ingen endring fra i fjor. Du melder deg selv på de aktivitene du ønsker. 
 
Lodgen i sentrum av Beitostølen er valgt som det sosiale tilholdsstedet. Dette vil være møteplassen der måltid inntas, . 
Her vil det være muligheter for spill og andre aktiviteter mandag til fredag. Åpningsdagen søndag og avslutningsdagen tilbys alle våre deltagere samme program.


Frokost og middag serveres på Lodgen alle dager unntatt ankomstsøndag hvor maten serveres felles på Radisson. 
Frokost kl. 07.00 til kl. 09:30
Lunsj kl. 12.00 til kl. 14.00
Middag kl. 18.00 til kl. 20.00
Det sosiale programmet startet kl. 20.00 hvis ikke annet er angitt. Alle tidspunktene er felles for alle. 

I tillegg er torsdagen valgt som " De unges dag" hvor alle, både over og under 35 år,  inviteres til bakken med lagskonkurranse hvor ferdigheter ikke er en del av det. Denne dagen avsluttes med After SKi på Lodgen. Det blir både grilling og aking med Lions i bakken. 

Mer informasjon om lagskonkurranse og påmelding kommer. 

Program for uken: 

Søndag:
Felles åpningssermoni. Tidspunkt kommer.

Mandag:
Get together på Lodgen for ungdom og unge voksne

Tirsdag:
Felles show med Andreas Wahl  på Radisson, Beitohallen

Onsdag:
Talentaften i Beitohallen.
Åpent i Lodgen

Torsdag: De unges dag
Etter lunsj før middag: Grilling, morsomme leker/lagkonkurranse i bakken som ikke går på ferdigheter og After- Ski. Vi håper alle, under og over 35 år vil samles i bakken og ta del i opplegget. 

Fra kl. 20.00: DJ på Radisson. Lodgen er stengt.

Fredag:
Felles foredrag i Beitohallen. Mer informasjon og tidspunkt kommer. 
Lodgen stenger kl. 20.00

Lørdag:
Felles avslutningsermoni i Beitohallen før middag. 
Dans og musikk i barene på Beitostølen etter middag. Informasjon til ungdommer under 18 år:
Deltagerne får hver sin ledsager som følger dem i skiaktivitet og på sosiale arrangement hele uka. 
Deltagerne i ungdomsgruppa bor på 6-12 personer leiligheter sammen med ledsagerne. Det er 2 ledere som følger opp gruppa før, under og etter Ridderuka. 

Deltagere i unge voksne gruppen samles også på eget bosted i leiligheter. Frokost og middag skjer på Lodgen i sentrum av Beitostølen. 

 Ledsagere og assistanse

Ridderrennets ledsagere har kun kapasitet til assistanse i trening og konkurranser. Det er viktig at du er selvhjulpen, det vil si at du klarer deg i det daglige. Med selvhjulpen mener vi at du selv tar hånd om personlig stell og at du klarer de fleste oppgaver i hverdagen. Våre ledsagere hjelper selvfølgelig til med og ta av og på utstyr (ski, skisko ol) og andre enkle daglige oppgaver. Dersom du har spørsmål omkring dette, ring oss gjerne.

 

Entras unge Ridder

Blant deltagerne på ungdomsgruppa deles det ut et stipend fra vår hovedsponsor Entra. Det er deltagerne på gruppa som stemmer frem tre kandidater som går til en finalerunde.

 

Fra en av tidligere ungdomsgruppe deltagere 

Dette sier tidligere deltager Oscar Eikeseth om ungdomsgruppa: Ridderuka betyr mye for meg. For meg er ridderuka en uke hvor jeg kan bli kjent med nye- og møte gamle  venner og snakke om erfaringer og andre ting med likesinnede. Det har vært viktig for meg for å se at det ikke bare jeg som er litt annerledes, det er lett å glemme at det finnes andre med lignende situasjon som deg. På gruppa er vi ungdom med forskjellige funksjonshemminger som bor på hytte sammen med ledsagerne våre. Vi deltar både på det ordinære programmet, men har også egne samlinger som grilling ute og besøk på Peppes pizza. Det beste med ungdomsgruppa må være det sosiale, møte folk som tar deg for den du er og som du har det fett sammen i en hel uke.

 

 Jeg tror ungdomsgruppa er viktig for deltagerne også etter uka. Jeg har lært mye av å være med på et slikt opplegg. Mange av de som er med har kanskje ikke vært funksjonshemmet hele livet, de har kanskje nylig blitt skadet/syk, og sliter med å godta eller har vanskelig for å være åpen og ærlig om at de er funksjonshemmet. På ungdomsgruppa ser man at man faktisk ikke er alene. For egen del har ridderuken og ungdomsgruppa hjulpet meg med å takle mine problemer på en bedre måte. Jeg tror spesielt det å samles rundt idrett som en felles interesse er viktig. Jeg som selv er politisk aktiv snakker  ofte om Norge på sitt beste. Jeg fant det på Beitostølen under ridderuken!

 

Jeg har mange gode minner fra Ridderuka.  Ledsagerene er fantastiske.  Etter ridderuken har han vært med meg på en skisamling og det ser ut til at han blir med på flere. Et annet godt minne er de funksjonshemmede jeg møter som imponerer meg på alle mulige måter. De gode samtalene og all latteren. Det største var  alikevel da jeg ble slått til ridder og vant prisen Entras unge Ridder, en ære jeg alltid vil bære med meg og jeg gleder meg allerede til å se neste års vinner.
Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn