Aktiviteter

Auksjon

En årviss happening!

Første gang, andre gang, tredje gang og solgt til den blide herren bak ved vinduet for 450 kroner – gratulerer!

Auksjonen så dagens lys i 1988, da som nå organisert av foreningen Ridere av Beitostølen. Arrangementet ble spontant organisert gjennom en rask innsamlingsrunde blant bygdas handels- og servicenæring. Publikum fant man på en av de sistnevntes ”afterski”-tilstelninger – og etter en drøy halvtime var 3.500,- til neste års Ridderuke ”i boks”. Senere har arrangementet vokst en smule, og de to auksjonarius’ene sliter med å utby alt av utstyr, gavekort, datamaskiner, reiser, klær, kunst, skibokser, osv, osv på de drøye to timene selve auksjonen varer.

Selv om auksjonen har vokst har man likevel lyktes med å holde den uhøytidelige, humoristiske og varme tonen som preget de aller første tilstelningene. De mange positive tilbakemeldingen gjengen får bidrar også til at motivasjonen for å ”gå på et nytt år” opprettholdes.

For det ligger selvsagt noe arbeid bak, der det mest krevende er å få inn auksjons-gjenstandene. Imidlertid bidrar svært mange år etter år, og gjengen får også verdifull hjelp av arrangørene, andre sponsorer, ledsagere og deltakere. Kontaktnettet har blitt stort med årene.

To auksjonerer i selskapsantrekk

Hvem er det som holder auksjonen?

Ridere av Beitostølen kaller de seg, og det hele startet høsten for ca 38 år siden. Flere av medlemmene var allerede da for veteraner å regne som ledsagere under Ridderuken, de første gangene gjennom sine studier ved Norges Idrettshøyskole, eller som elever på Romerike Folkehøyskole.

Seks av de aller ivrigste mente at Ridderuken var en så positiv og meningsfull begivenhet, og at det vennskapet som ble utviklet mellom dem og andre under uken så verdifullt, at noe ”forpliktende” måtte man kunne gjøre for å sikre videre deltakelse. Foreningen ble derfor høytidelig innstiftet med innmuring av ”foreningsmonument” i åsen over Beitostølen sentrum, rid(d)erslaging av de første seks medlemmene og stiftelsesmiddag på et av Beitostølens (få den gang) spisesteder.

Foreningens ”vedtekter” og motto er relativt enkle; man skal være medlem av Ridderrennets venner, delta som ledsager under Ridderuken, møte på årsmøtet hver september – samt være snill og grei.

Senere har det blitt noe mindre ledsaging på enkelte, men andre oppgaver har overtatt, og så må man jo slippe yngre krefter til. Av de første 6 er fortsatt 5 aktive. Senere har det kommet nye til, og de aller fleste av disse holder fortsatt koken – stayerevnen er upåklagelig.