Aktiviteter

Hundekjøring

Hundekjøring

Hundekjøring er en av aktivitetene vi tilbyr på Ridderuka. Denne aktiviteten er egnet for alle, uansett type eller grad av utfordring dere måtte ha.

Prosjektet har levd i over 12 år nå og gjennomføres av en gjeng frivillige hundekjørere som rett og slett elsker å dra på tur med dere og vise dere litt om hva hundekjøring er og hva fjellet kan by på.

«Gleder meg til å dra på tur med dere!»

- Roy Storli, Ansvarlig hundekjørerprosjektet

Mål med turen

Målet med aktiviteten er at de som deltar skal får seg en opplevelse i friluftsliv litt ut over det vanlige. Så her vil dere bli tatt med på en skikkelig tur, langt opp i fjellet. Hundene vi bruker er topptrente konkurransehunder. Og vi setter opp ganske store hundespann. Minst 8 hunder om ikke føret gjør at det er uforsvarlig.

Hundekjøringen foregår fra Garli, 2 km nærmere Valdresflya ift Beitostølen. Herfra kjører vi på scootertraseer opp mot Vinstervann. Om tiden, været og føret tillater det, kjører vi gjerne lenger. Vi har hatt turer med deltagere langt opp på Valdresflya på de beste dagene.

Forberedelser

Hvis du skal delta på hundekjøringen er det viktig å være litt forberedt. Ha på deg godt med klær og gode votter og lue. Selv om det er varmt i været, kan det bli kaldt å sitte i en slede over tid. Du bør også ha med deg solbriller eller gjerne slalåm briller. Det beskytter både mot sola og mot snøklumper som hundene kan sparke opp når det går litt unna.Mat og drikke er det også lov å ha med. Det vurderer du selv ift hva du trenger og hvor lenge dere skal være på tur.Møt gjerne tidlig opp. Da får du være med på at hundene seles opp og spannene klargjøres. Hundene kan klappes. Trekkhunder er stort sett veldig ydmyke og snille.

Det kan bråke en del siden hundene er så ivrige etter å komme seg av gårde at de bjeffer en del. På det meste er vi 70-80 hunder som skal av gårde på en gang. Dersom du ikke liker høye lyder, kan du gjerne ha på ørepropper eller øreklokker. Når vi har startet blir det plutselig helt stille. Da er det bare DU, hundene og din hundekjører som skal nyte en av de vakreste perlene i Valdres.