Gå til hovedinnhold

Barnas Ridderuke 2022 - 40 års jubileum

16. - 22. januar 2022

Barnas Ridderuke blir arrangert for 40. gang i 2022. Samtidig skal Snø VM arrangeres for aller første gang på Lillehammer. Derfor skal vi lage en helt spesiell jubileumsuke på Beitostølen med en uforglemmelig avslutning på Lillehammer.

Søk om plass her

Et minne for livet

Å føle at man er en del av flokken, å få treffe likesinnede, å kjenne på mestringsfølelsen når du prøver noe nytt – dette er viktig for oss alle, men aller viktigst for barna våre. Positive opplevelser tidlig i livet setter gode spor resten av livet. Derfor er vi opptatt av å skape minneverdige opplevelser for barn. I 40 år har vi arrangert vintersportsuke for barn, og denne erfaringen skal vi i år derfor bruke til å lage en helt spesiell jubileumsuke med ditt barn, som barnet vil huske for alltid.

Litt nærmere om Barnas Ridderuke 2022

Som vanlig setter vi opp busstransport fra Oslo Bussterminal som går via Oslo Airport Gardermoen opp til Beitostølen søndag 16. januar. Her blir det ankomst og innsjekk. Alle barna blir deretter tildelt plass på hytter, og får møte og bli kjent med de barna og voksne de skal bo sammen med hele uka. Gjennom uka blir det forskjellig aktiviteter og lek på ski og snø. Tradisjonen tro blir det Barnas Ridderrenn fredag 21.januar, og rennet avsluttes med et skikkelig 40 års bursdagskalas. Men festen avsluttes ikke der, vi skal nemlig videre. Etter bursdagsfest, og magen full av kake setter vi oss på buss til VM-byen Lillehammer. Barnas Ridderuke skal nemlig i år avsluttes på Lillehammer i forbindelse med VM i snøsport for parautøvere.

Barnas egen VM dag – lørdag 22. januar

På lørdag blir det Barnas egen VM-dag i regi av foreningen Ridderrennet, Beitostølen Helsesportssenter og VM arrangøren på Birkebeineren Skistadion der de i tillegg til å delta på sitt eget VM arrangement også får se og heie på de store skiheltene som konkurrerer, og hvem vet…kanskje kommer KONGEN?

Avslutning og hjemreise fra Lillehammer

Barnas Ridderukes jubileumsuke avsluttes lørdag ettermiddag 22. januar på Lillehammer. Da kan foreldrene enten hente barna på Lillehammer eller bestille plass på bussen tilbake fra Lillehammer.

Vi håper å se akkurat ditt barn blant søkerne på Barnas Ridderuke, og når den tid kommer håper vi å se foreldre som ivrige tilskuere både fredag på Beitostølen og lørdag på Lillehammer. Det vil komme mer informasjon om mulighetene på et senere tidspunkt.

40 år med mestring, samhold og skiglede

Barnas Ridderuke 2022 blir en jubileumsuke fylt av mestring, glede, nye venner og opplevelser barnet ditt vil huske med glede.

Barnas Ridderuke gjennomføres som en leirskoleuke for barn med funksjonsnedsettelse fra 10 til 16 år. De bor her alene uten foresatte, men under trygge forhold sammen med dyktige instruktører og med god oppfølging gjennom hele uka. Vi samarbeider tett med utdanningsinstitusjoner innen idrett, fysisk aktivitet og helse. Studentene bistår barna døgnet rundt med utendørsaktiviteter på dagen og sosialt samvær på kvelden. Alt under kyndig veiledning fra skolen og staben fra foreningen Ridderrennet hvor samtlige har idretts-, pedagogikk- og helsebakgrunn.

Barna som deltar har ulike former for funksjonsnedsettelse. De får prøvd seg på skilek og langrennsturer i et fantastisk vinterlandskap. De opplever en litt annen hverdag enn den vanlige, med et positivt fokus på å håndtere eget liv og bygge relasjoner til nye mennesker. Forandringen fryder, har vi erfart. Vi legger også Barnas Ridderuke så tidlig på vinteren at deltakerne kan ha stor glede av sine nyervervede skiferdigheter resten av vinteren når de kommer hjem igjen.

Barnas Ridderuke er en uforglemmelig uke – både for barna, studentene, veilederne og alle som bidrar. Velkommen, vi gleder oss til å treffe deg!

Se innslag fra NRK fra Barnas Ridderuke

Våre riddere

Se alle