Gå til hovedinnhold

H.K.H. Kronprins Haakon besøker Ridderrennet og Beitostølen Helsesportsenter

05.02.2024

H.K.H. Kronprins Haakon besøker Ridderrennet og Beitostølen Helsesportsenter i anledning Ridderrennets 60 årsjubileum og åpningen av det nye familiehuset ved Helsesportsenteret.

– Vi er svært takknemlige for at H.K.H. Kronprinsen vil glede deltagerne, Foreningen Ridderrennet og alle på Beitostølen Helsesportsenter med sitt nærvær, sier direktør ved Beitostølen Helsesportsenter, Astrid Nyquist. – Dette er en annerkjennelse av vår kompetanse og den betydningen vi har i arbeidet mot et samfunn hvor alle skal delta.

Det 60. Ridderrennet går av stabelen 16. mars 2024. Samme dag foretas den offisielle åpningen av «Det nye Beitostølen Helsesportsenter», – med nytt «familiehus» og gjenåpning av bygningsmassen som ble totalskadet i brann sommeren 2023.

Kongehuset har alltid hatt sterke bånd til Ridderrennet og Beitostølen Helsesportsenter. Kong Olav V åpnet det første Ridderrennet for 60 år siden, i 1970 åpnet daværende Kronprins Harald, Beitostølen Helsesportsenter, og representanter fra Kongehuset har vært gjester på Beitostølen Helsesportsenter og Ridderrennet ved flere anledninger. Prinsesse Märtha Louise har gjennom en årrekke hatt fast beskytterskap for Ridderrennet, inntil beskytterskapet ble overført til H.K.H. Kronprins Haakon våren 2023.

H.K.H. Kronprinsen vil i forbindelse med besøket bidra inn i markeringen av Ridderrennets 60 årsjubileum, delta som ledsager for en utøver under selve skirennet, samt foreta den offisielle åpningen av «Det nye Beitostølen Helsesportsenter».

– Ridderrennet har hatt en fantastisk støtte fra kongehuset helt siden Erling Stordahl tok initiativ til det første rennet i 1964. Vi er svært takknemlige for at H.K.H. Kronprins Haakon vil være med oss på Beitostølen i år. Dette betyr mye for alle deltakere og oss som arbeider med Ridderrennet, sier styreleder i Foreningen Ridderrennet, Tom Bratlie.

 

Detaljert program for besøket vil offentliggjøres senere.

 

Akkreditering

Medier som ønsker å søke om akkreditering til besøket på Beitostølen, søker til Statsforvalteren i Innlandet,

ved kommunikasjonssjef karianne.stordal@statsforvalteren.no

 

Foto: Foto Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Våre riddere

Se alle

Logoene til våre samarbeidspartnere og sponsorer