Gå til hovedinnhold

Idrettsgallaens hederspris tildelt Cato Zahl Pedersen

07.01.24

Idrettsgallaens hederspris ble 6. januar tildelt Cato Zahl Pedersen for hans innsats som parautøver og for norsk idrett.

«Idrett er den mest sunne og mest bærekraftige arenaen til å vise mangfold, deltakelse og begeistring», sa prisvinneren i sin takketale.

Foreningen Ridderrennet benytter anledningen til å rette en stor takk til Cato Zahl Pedersen for hans brennende engasjement for paraidretten gjennom over 40 år, – og gratulerer med velfortjent pris!

Cato Zahl Pedersen har tidligere vært en del av styret i Foreningen Ridderrennet gjennom 18 år, og han hadde ledervervet i perioden 2014 – 2017.

 

Juryens begrunnelse

Juryens begrunnelse ble lest opp av prisutdelerne Jonas Gahr Støre og Zaineb Al-Samarai;

«Årets hederspris går langt utover prestasjonene i en enkeltsesong. En anerkjennelse av hvor stor innvirkning enkeltpersoner kan ha på idrettsverden. Årets vinner vil uten tvil fortsette å ha det.

Årets hederspris går til en person som har imponert og beveget nasjonen i over 40 år. Både i arbeidet med sine hjertesaker og i sin evne til å sprenge grenser. Vinneren har gjennom hele sitt liv vært opptatt av enkeltmenneskets muligheter og potensial. Både i og utenfor idretten.

Denne personen er også en av de mestvinnende utøverne gjennom tidene.

Til tross for et stort antall medaljer, har vinneren alltid snakket varmest om at det er veien til resultatene som er den store opplevelsen. Han har gått over Sydpolen, klatret til topps til verdens sjette høyeste fjell og nesten nådd toppen av Mount Everest.

Alt dette har han gjennomført uten armer.»

 

Se NRK sitt program om prisvinneren her!

 

Våre riddere

Se alle

Logoene til våre samarbeidspartnere og sponsorer