Kronprins Haakon Magnus i fjellet
Prinsesse Märthas beskytterskap for Ridderrennet overføres til kronprins Haakon. Foto: Det kongelige hoff

H.K.H. Kronprins Haakon Magnus blir beskytter for Ridderrennet

Dette betyr mye for alle oss i Ridderrennet, sier styreleder i Foreningen Ridderrennet Tom Bratlie. Han synes det er ekstra flott at beskjeden kommer akkurat denne uka som Ridderuka finner sted på Beitostølen.

Prinsesse Märthas beskytterskap for Ridderrennet overføres til Kronprins Haakon Magnus. Det fremkom på kongehusets egne nettsider mandag ettermiddag.

Beskytterskapet vil i første omgang gjelde fram til 31. desember 2025.

– Vi bygger på en snart 60 år lang tradisjon om verdien og gleden av friluftsliv og idrett for mennesker med syns- og funksjonsnedsettelser. Støtten fra kongehuset har vært med oss helt fra Kong Olav åpnet det første Ridderrennet på Beitostølen i 1964, sier Tom Bratlie.

– Den anerkjennelsen og støtten som ligger i et kongelig beskytterskap betyr mye for alle oss i Ridderrennet. Vi er svært takknemlige for at H.K.H. Kronprins Haakon vil være beskytter for oss, sier han.

Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet.

– Foreningen Ridderrennet er svært glade for at kronprinsen viser engasjement for Ridderrennet og for at han ønsker å involvere seg i våre arrangement og aktiviteter, sier generalsekretær i Foreningen Ridderrennet Anne-Kristin Wadahl.

Reisen til Ridderrennet ble startet av Erling Stordahl i 1964. I dag har skirennet Ridderennet blitt en del av Ridderuka som er verdens største årlige para-vintersportsuke med en rekke ulike aktiviteter på Beitostølen. Foreningen Ridderrennet arrangerer også RidderCamp, Barnas Ridderuke og Bike Riddercamp.