Skip to main content

Ridderrennet på statsbudsjettet i 2021

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti er enig om statsbudsjettet for 2021, og det er med stor glede vi ser at Foreningen Ridderrennet kommer inn på statsbudsjettet med 2 millioner kroner.

Vi har jobbet lenge med å få på plass grunnfinansieringen. Dette er stort for oss i foreningen Ridderrennet som nå kan satse på videre utvikling, forteller generalsekretær Anne-Kristin Wadahl. I en tid med uforutsigbarhet og avlyste arrangementer så gir det ro og trygghet til å planlegge veien videre.  Vi har startet reisen med det nye Ridderrennet, og lanserte i høst en helt ny profil og nye nettsider.
-Denne fantastiske nyheten gir oss enda et løft.  Pengene betyr utrolig mye for oss, men minst like viktig er anerkjennelse av vårt arbeid, sier en glad Anne-Kristin Wadahl.

Glade deltagere på Ridderrennet som er en del av Ridderuka.

Ridderrennet har eksistert siden 1964. Det som startet med et skirenn for blinde har utviklet seg til å bli verdens største vintersportsuke for personer med fysisk funksjonsnedsettelse. Vi skaper møteplasser og læringsarenaer, både for deltakere, samarbeidspartnere og ledsagere. Vi lærer oss å forstå hverandre bedre, gir hverandre livsglede samt oppleve verdiene av mangfold i samfunnet. For det er i møte med andre vi lærer mest om oss selv. Reisen vår har vart lenge, men har allikevel så vidt begynt. Vi har planer om å utvikle våre lærings- og mestringsarenaer de neste 50 årene også, og er utrolig takknemlig for støtten vi nå for over statsbudsjettet og oppmerksomheten det gir.

 

– For regionen vår bidrar Ridderrennet til viktig lokal verdiskaping eksempelvis for Beitostølen, Øystre Slidre og Valdres i form av turisme og arbeidsplasser. Ridderrennet drives i hovedsak som en gigantisk dugnad hvor lokalbefolkningen bidrar til å skape et godt arrangement for de som deltar og for regionen vår, sier Stortingsrepresentant fra Oppland Morten Ørsal Johansen.

 

«En historisk dag!»

- Håkon Gisholt, styreleder i foreningen Ridderrennet

– En historisk dag sier styreleder Håkon Gisholt, og legger til at dette gir oss kraft og motivasjon til å utvikle Ridderrennet inn i fremtiden. Vi skal fortsatt jobbe for å stimulere til en aktiv og meningsfull hverdag for personer med funksjonsnedsettelse, og sørge for at enda flere kan ta del i våre aktiviteter gjennom året.

Våre samarbeidspartnere

Se alle