Deltager Mille og Rebecca på startstreken

Yogainstruktør Rebecca Loos på Ridderuka: - “Stol Yoga” hjelper deg å puste riktig

Etter lange dager med mye aktivitet og inntrykk, er det deilig å ta en liten time-out for å roe ned kroppen. Med Yoga får du en myk start eller avslutning på dagen.

I løpet av Ridderuka kan deltakerne være med på flere ulike aktiviteter. I tillegg til hovedaktiviteter som alpin, langrenn, skiskyting og snowboard, tilbys det også kiropraktortjeneste, legekontor, bading i svømmehall og Yoga.

Under Ridderuka 2022 var det yogainstruktør Rebecca Loos som holdt yogatimer på Beitostølen.

– Dette er et helt fantastisk opplegg, og alle jeg snakket med sier de har det så bra her, sier Loos som gjerne kommer tilbake ved en senere anledning.

«Det er rett og slett bare så utrolig givende å få kunne være med på Ridderuka»

- Rebecca Loos, yogainstruktør

Bruker stolen som yogamatte

Til vanlig driver Rebecca Loos studioet “Yoga Hemsedal” sammen med to andre. I tillegg reiser hun rundt på ulike arrangementer, samt holder online yogatimer via den digitale treningsplattformen Naardic.

I løpet av Ridderuka 2022 holdt hun flere yogatimer i sjangeren “Stol Yoga” der man bruker stolen som sin “yogamatte”.

– Det er mye man kan gjøre sittende på en stol. Det er også fint å bruke stolen til å holde balansen når det utføres stående yogaøvelser, forklarer Rebecca.

“Stol Yoga” blir stadig mer og mer populært, og det er en yogaform som treffer mange ulike type mennesker. De forskjellige posisjonene er modifisert slik at yogaen blir tilgjengelig også for personer som ikke kan stå eller har begrenset mobilitet.

chairyoga illustrasjon 2
Chairyoga illustrasjon

Fokus på pust, ikke kropp

– Det er kanskje mange som tror at Yoga er vanskelig, og at man må være sterk og fleksibel. Men det handler ikke om hvor langt fremover eller bakover man klarer å bøye seg. Mitt mål er å vise at yoga er for alle. Det handler om å bruke tid på å komme i kontakt med seg selv og pusten sin, sier Rebecca.

– De som imponerer meg mest er de som klarer å puste riktig, ikke de som er opptatt av hvordan de ser ut eller hva de kan og ikke kan, legger hun til.

Yogainstruktøren kan fortelle at det har vært stor variasjon blant deltakerne som har deltatt på yogatimene i løpet av Ridderuka.

– Både menn og kvinner har vært med på timene, og i løpet av uken har jeg også hatt private timer når noen har spurt om dette. Min oppfatning er at dette er noe deltakerne har satt stor pris på, og det er jo også et godt tegn at det stadig ble flere som kom på timene i løpet av uken.

I tillegg til å tilby yogatimer, fikk Rebecca også mulighet til å prøve seg som ledsager ute i langrenns løypa – en erfaring hun sterkt kan anbefale til andre.

– Hun jeg ledsaget var superrask, men det var så gøy. Jeg hadde det bare så fantastisk herlig. Det er rett og slett bare så utrolig givende å få kunne være med på Ridderuka, avslutter Rebecca Loos.

Rebecca loos og deltager smiler mot kamera foran reklamevegg
Deltager Mille og Rebecca