Gå til hovedinnhold

Barnas Ridderuke 2022 - 40 års jubileum

16.-22. januar 2022

Barnas Ridderuke blir arrangert for 40. gang i 2022. Samtidig skal Snø VM arrangeres for aller første gang på Lillehammer. Derfor skal vi lage en helt spesiell jubileumsuke på Beitostølen med en uforglemmelig avslutning på Lillehammer.

Les mer om Barnas Ridderuke 2022 Søk om plass her

Her er jeg ikke annerledes

Å føle at man er en del av flokken, å få treffe likesinnede, å kjenne på mestringsfølelsen når du prøver noe nytt – dette er viktig for oss alle, men aller viktigst for barna våre. Positive opplevelser tidlig i livet setter gode spor resten av livet. Derfor er vi opptatt av å skape minneverdige opplevelser for barn. I snart 40 år har vi arrangert vintersportsuke for barn og denne erfaringen bruker vi til å fylle en uke med mestring, glede, nye venner og opplevelser barnet ditt vil huske med glede.

Barnas Ridderuke gjennomføres som en leirskoleuke for barn med funksjonsnedsettelse fra 10 til 16 år. De bor her alene uten foresatte, men under trygge forhold sammen med dyktige instruktører og med god oppfølging gjennom hele uka. Vi samarbeider tett med utdanningsinstitusjoner innen idrett, fysisk aktivitet og helse. Studentene bistår barna døgnet rundt med utendørsaktiviteter på dagen og sosialt samvær på kvelden. Alt under kyndig veiledning fra skolen og staben fra foreningen Ridderrennet hvor samtlige har pedagogikk- og helsebakgrunn.

 

«Torbjørn storkoser seg der hvert år sammen med studentene som gjør en kjempejobb.»

- Pappa Heggem

Barna som deltar har ulike former for funksjonsnedsettelse. De får prøvd seg på skilek og langrennsturer i et fantastisk vinterlandskap. De opplever en litt annen hverdag enn den vanlige, med et positivt fokus på å håndtere eget liv og bygge relasjoner til nye mennesker. Forandringen fryder, har vi erfart. Vi legger også Barnas Ridderuke så tidlig på vinteren at deltakerne kan ha stor glede av sine nyervervede skiferdigheter resten av vinteren når de kommer hjem igjen.

Barnas Ridderuke er en uforglemmelig uke – både for barna, studentene, veilederne og alle som bidrar. Velkommen, vi gleder oss til å treffe deg!

Se innslag fra NRK fra Barnas Ridderuke

Praktisk informasjon

Her finner du mer informasjon om bosted, aktiviteter og pris

Våre partnere

Se alle