Ny kongelig beskytter: Samme tette samarbeid

Kronprins Haakon overtok i 2023 som kongelig beskytter for Ridderrennet. Kronprinsen er den siste i en rekke kongelige beskyttere for Foreningen Ridderrennet, som har hatt et tett forhold til kongehuset siden Kong Olav åpnet det første Ridderrennet i 1964.

Foreningen Ridderrennet benyttet audiensen hos kronprinsen til å orientere om Foreningens arbeid og status på vei inn i jubileumsåret 2024.

Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjennelse av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet, og kronprinsens beskytterskap strekker seg i første omgang til utgangen av 2025.

Nestleder Christian, styreleder Tom, Generalsekretær Anne-Kristin på audiens hos kronprins Haakon
Nestleder Christian Jensen, styreleder Tom Bratlie, Generalsekretær Anne-Kristin Wadahl på audiens hos kronprins Haakon Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Hjertelig velkommen til 60 års jubileum

Foreningen Ridderrennet benyttet anledningen til å invitere Hans Kongelige Høyhet til Beitostølen i mars for å åpne den sekstiende utgaven av Ridderrennet.

Sist kongehuset besøkte Ridderrennet og Ridderuka var i 2019, da daværende høyeste beskytter Prinsesse Märtha Louise var ledsager for 10 år gamle dobbeltamputerte Helena.

Ridderrennets høye beskyttere

1964 – 1991 – HM Kong Olav

1991 – 2011 – HM Kong Harald

2011 – 2022 – Prinsesse Märtha Louise

2023 – HKH Kronprins Haakon